Följ med till Stormossen andra helgen i november

9 november kan vad som helst hända uppe på Stormossen norr om Skattkärr. Häng med. Anmäl dig till Leif Lövström.

9 november kan vad som helst hända ute på Stormossen norr om Skattkärr. Häng med. Anmäl dig till Leif Lövström.


Söndag 9 november

Stormossen i höstskrud

Mossor och lavar sägs vara som vackrast på hösten. Vi besöker en av Karlstads naturskönaste mossar – Stormossen utanför Skattkärr – för att se om det stämmer. Kanske får vi också se orre och andra skogsfåglar. Medtag fika och stövlar.

Avfärd 09.00 från Sundstagymnasiets parkering. Upplysningar Leif Lövström, 070-534 81 36.

 

Lördag 22 november

Selmadagen – Karlstads Universitet

I SELMA-studien som drivs av forskare vid Karlstads Universitet följs en stor grupp barn under många år för att samla fakta om olika faktorer som påverkar barns hälsa. Forskarna bakom studien arrangerar en årlig SELMA-dag för allmänheten. Under dagen finns olika aktiviteter för barn och vuxna samt presentationer och utställningar för de som är intresserade av hur miljön påverkar vår hälsa.

Kemikaliegruppen kommer finnas på plats. Mer info om dagen kommer under hösten finnas på www.selmastudien.se och Kemikaliegruppens webbsida.

 

Söndag 23 november

Studiebesök hos Mjölnartorpets ekoby

Boende i Mjölnartorpets ekoby berättar om hur ekoanpassat Mjölnartorpet är, vad man tänkte från början och hur det har blivit. Samling vid Mjölnartorpets allhus i mitten av området kl. 13.00. Parkera vid barnstugan.

Upplysningar: Anne Geddes-Shalit, 072-512 65 08, och Leif Lövström, 070-534 81 36.

 

En helg i december/januari

Spårning och viltförvaltning

I samband med första snön planeras en spårdag. Var vi spårar beror på spårtillgång. Vi har fått klartecken från Länsstyrelsen att komma och berätta vad de beslutade mini- och förvaltningsnivåerna för rovdjuren lokalt och nationellt betyder.

Anmälan och frågor: Jan Bergstam, 070-320 64 68.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.